طراحی سایت (web design) چیست ؟
در این روز ها احتمالا واژه هایی مانند وب سایت و یا همان سایت را مکررا شنیده اید . استفاده از این ها در کسب و کار , تبلیغات , معرفی محصولات و ... رایج گردیده که بدون شک استفاده از این صفحات اینترنتی بیش از پیش است .
وب سایت چیست ؟
وب سایت یا همان سایت ، صفحه یا صفحاتی در بستر اینترنت است که محتوای آن شامل اطلاعات ، تصاویر ،فیلم و... است . در واقع میتوان اینترنت را فضایی در نظر گرفت و وب سایت را بخشی از آن فضا.
چهار چوب اصلی فضای وب ، صفحات وب سایت هستند که هر یک از این صفحات دارای آدرس منحصر به فرد هستند که این آدرس url می نامند .
به مجموعه خاصی از صفحات وب که به یک آدرس خاص متصل هستند وب سایت میگویند .
تمامی وب سایت ها برای اینکه در کل دنیا قابل دسترس باشند ، باید بر روی شبکه ی جهانی وب قرار گیرند .
شبکه جهانی وب :
مجموعه ای از وب سایت ها وصفحات وب که در کامپیوتر های مختلف ذخیره شده و از طریق بستر شبکه اینترنت به هم متصل هستند را شبکه جهانی وب مینامند .
آیا وب و اینترنت هر دو یکی هستند ؟
خیر- اینترنت شبکه بسیار بزرگ از کامپیوتر هایی است که به یکدیگر متصل هستند و اما شبکه جهانی وب ، مجموعه ای از صفحات وب است که در بستر اینترنت به یکدیگر متصل میشوند .
طراحی سایت چیست ؟
طراحی سایت همان ایجاد صفحات وب و تولید محتوا در جهت معرفی یک شرکت و یا مجموعه خدمات و یا فروش محصولات و یا اطلاع رسانی در جهت خدمت مورد نظر است.
مراحل طراحی وب سایت :
طراحی سایت دارای 5 مرحله ی کلی میباشد :
1. طراحی وایر فرم یا دیدگاه جامعی که مشتری از طراح سایت انتظار دارد که شامل ساختمان اصلی سایت با توجه به نیاز های مشتری است .
2. طراحی نمای سایت یا گرافیک سایت که بعد از مرحله ی وایر فرم نیاز است با توجه به نیازمشتری و سلیقه وی وشرایط موجود ، نمای سایت طراحی میشود که شامل رنگ بندی ، چیدمان و .. است .
3. کد نویسی و برنامه نویسی: در این مرحله باتوجه به اینکه ساختمان اصلی سایت و دیزاین آن در طی جلساتی با مشتری چیده شد ، برنامه نویس سایت آن را کد نویسی میکند .
4. تهیه دامنه و هاست : بعد از اتمام مرحله کد نویسی , برای مرحله اجرایی سایت نیاز است که هاست و دامنه متناسب با سایت را تهیه کنیم . دامنه برای هر سایتی منحصر به فرد است. این دامنه میتوند دارای پسوند آی آر یا دات کام یا .... باشد .
5. راه اندازی سایت : وب سایت مورد نظر با تمام ویژگی های خواسته شده پیکر بندی شده و در اختیار عموم قرار میگیرد .
نکاتی که در فرایند طراحی سایت باید مورد توجه قرار گیرد :
1.بهینه سازی موتور جست و جو : به منظور بالا بردن رتبه سایت در نتایج موتور های جست و جو گر ، از تکنیک سئو استفاده می شود که شامل کلمات کلیدی ، تولید محتوای بیشتر ، لینک سازی و بهینه سازی سرعت بارگیری سایت است .
2.واکنش گرایی یا رسپانسیو دیزاین : بدین معنا که سایت بتواند به صورت خودکار اندازه صفحه ی نمایش را شناسایی کند و ظاهر آن را بتواند مطابق با اندازه صفحه ی نمایش تنظیم کند . در واقع سایت نسبت به اندازه ی نمایشگر های دیگر مانند تبلت و موبایل رسپانسیو است.
3.سرعت بارگیری : سرعت بارگیری سایت بسیار مهم است که بر تجربه کاربری اثر بسزایی دارد . برای بهبود سرعت بارگیری , میتوان از فشرده سازی تصاویر ، استفاده از سرویس های سی دی ان و تعبیه ساز کد ها استفاده کرد .
4. امنیت سایت : به منظور جلوگیری از نفوذ هکر ها و حفظ اطلاعات باید توجه ویژه ای به امنیت سایت داشت . رمز نگاری ، ب روز رسانی ابزار های امنیتی و نصب اس اس ال در سایت از این قبیل فعالیت های امنیتی است .
انواع طراحی سایت چیست ؟
در حالت کلی میتوان انواع وبسایت را از چند نظر مورد بررسی قرار داد:
از نظر فنی
نحوه عملکرد
برنامه نویسی
انواع سایت ها از نظر فنی
از نظر فنی سایت ها به انواعی مانند داینامیک، استاتیک و ... تقسیم می شوند.
سایتهای استاتیک :
در سایت استاتیک تغییر محتوا و یا افزودن محتوای جدید تنها توسط طراح سایت انجام می شود . معمولا از این نوع سایت ها برای معرفی حرفه و یا شرکت های کوچک که نیاز چندانی به تغییر محتوا نداشته باشند ، استفاده میشود . این سایت ها نسبت به سایت های داینامیک مقرون به صرفه تر می باشند.
سایتهای دینامیک :
در سایتهای دینامیک با توجه به پویایی که دارند، می توانید هر روز و یا هر لحظه محتوای جدید و یا متغیر به آنها اضافه کنید و برای این لزوما نیازی به طراح سایت نیست . این سایت ها با توجه به امکاناتشان هرینه بالاتری نسبت به سایت های استاتیک دارند.
انواع وبسایت از نظر نحوه عملکرد
با توجه به نحوه عملکرد، وبسایتها را میتوان به دستههای گوناگونی تقسیم کرد. سایت فروشگاهی، سایت شخصی، سایت شرکتی، سایت وکالت، طراحی سایت کاتالوگ و ... از جمله وبسایتهای مختلفی است که شما میتوانید با توجه به ماهیت کسبوکار خود انتخاب کنید.
وب سایت های شرکتی
وب سایت های شرکتی به سایتهایی گفته میشود که در ان یک شرکت و یا تولیدی به معرفی خدمات یا محصولات خود میپردازد.
سایتهای شخصی
این سایتها برای معرفی یک فرد خاصی طراحی میشوند مثلا یک هنر پیشه یا یک مهندس و یا یک دانش آموز..
که هدف قرار دادن اطلاعات این فرد در دسترس عموم میباشد
سایتهای فروشگاهی
دراین سایتها بیشتر هدف در فروش محصول میباشد که کاربر سایت میتواند از این نوع سایتها محصول مورد نظر خود را خریداری کند
سایتهای خدماتی
سایتهای خدماتی سایتهایی هستند که در ان به کاربر خود خدمات خاصی ارائه میشود مثل دانلود فیلم ،ویدئو یا عکس و یا امکان ارتباط با دیگران
انواع وب سایت از نظر برنامه نویسی
یک سری از وب سایتها هستند که به صورت اختصاصی برای یک کار خاص طراحی شده اند که به اینها وب سایتهایی با طراحی اختصاصی گفته میشود.
مثلا طراحی سایت با زبان php
طراحی سایت با زبان پایتون
یک سری وب سایتهای هستند که با سیستم های مدیریت محتوا و یا توسط یک سری نرم افزارهایی به صورت آمار در دسترس هستند که میتوان با انجام یکسری تغییرات کوچک از انها استفاده کرد که به این نوع سایتها قالب آماده میگویند
مثلا طراحی سایت با ورد پرس
طراحی سایت با جوملا